5 dingen die je niet mag missen aan boord van de Disney Dream

De Disney Dream, een van de schepen van Disney die in de Bahama’s en de Cariben vaart. Wij zijn 4 nachten aan boord geweest, met Nassau (Bahama’s) en Castaway Cay als stops. We zijn best wat gewend gezien onze cruise ervaring, maar Disney heeft ons overweldigd met alles wat er aan boord te zien en te doen is. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met 5 dingen die je gedaan moet hebben aan boord van de Disney Dream!

Onderstaande ervaringen zijn gebaseerd op onze 4-nachten cruise van 11 april – 15 april 2022. Disney Cruise Line heeft ons niet betaald voor deze blogs, deze cruise is geheel zelf betaald.
1
De avondshows: Beauty & The Beast & Disney’s Believe
Er zijn 2 shows in het Walt Disney Theatre gedurende onze 4-nachten cruise. Deze shows worden 2x per avond gespeeld, namelijk om 6.00 uur en om 20:30 uur. Aangezien onze dinerreservering om 17:45 uur was, werd het voor ons automatisch de late show. In ons geval, met kleine kinderen, vergt dit iets meer planning aangezien het natuurlijk best laat is voor de kindjes. Maar met een goede middagslaap is het ons toch gelukt om met 2 kinderen de shows bij te wonen! De kwaliteit van de Disney shows die je kent vanuit de parken werd meer dan evenaart. Er zaten enorm veel verassingsaspecten in, characters die je nog nooit hebt gezien, enorm goede live muziek & ook humor zoals je dat van Disney kent, voor jong & oud! Wij waren echt verast door beide shows en deze shows kan je alleen aan boord van een Disney Cruise zien, oftewel: een unieke experience die je niet mag missen!
2
‘Rotational Dining Experience’
De Disney Dream kent vele verschillende restaurants, allemaal even mooi gethematiseerd. De ‘Rotational Dining Experience’ houdt in dat je elke avond in een ander restaurant eet, terwijl jouw obers meeverhuizen. Dit concept hebben wij nog niet eerder ervaren op onze vorige cruises en we waren er buitengewoon door verrast! De afwisseling restaurants zorgt sowieso al voor een magische variatie en doordat jouw obers mee wisselen, weten zij ook precies wat jouw voorkeuren zijn. In ons geval stond de babystoel klaar voor Maeve, stond er een bekertje appelsap voor Nycke met kleurplaat en kleurtjes en ze wisten bijvoorbeeld ook dat wij het fijn vinden om wat sneller te eten met de kids. Wij vonden dit echt een perfect concept en ook een reden om met Disney Cruise line te varen!
3
Disney’s Oceaneers Club

Deze ‘speeltuin’ is een droom van ieder kind die van Disneyfilms houdt. Er zijn verschillende ruimtes waar kinderen kunnen spelen. Voor de kleintjes (waar wij gebruik van hebben gemaakt toen Nycke 3 was) zijn er speelruimtes met de thema’s: Toy Story, Star Wars, Fairytales en Disney Infinity. Op sommige momenten kan je hier met je kindje spelen en rondlopen. Dit noemen ze ‘open house’, maar eigenlijk is dit bedoeld als een soort opvang. Wanneer het geen ‘open house’ is, kan je je kindje hier achterlaten door middel van een bandje te scannen, waarmee je ze incheckt. Nycke heeft hier 2x gespeeld, de eerste keer vrij kort en de keer daarna wel ’n uur! Ze contacteren je meteen via de app wanneer er iets is of wanneer ze opgehaald wil worden. Nycke vond het super leuk in de Oceaneers Club, en als ouders ben je dan natuurlijk ook blij 😉

4
De Aquaduck

Deze waterglijbaan met banden vind je bij enkele Disney schepen aan boord en is een beleving an sich. Helaas, mocht Nycke hier niet vanaf (minimale hoogte 42”), maar wij als ouders hebben hier wel even tijd vrij voor gemaakt. Ondertussen kon Nycke lekker spetteren en van de glijbaan in Nemo’s Reef! Vanuit de aquaduck kijk je uit op het bovendek waar het zwembad met Disney film wordt afgespeeld. Ook krijg je een kijkje over de rand van het schip terwijl je in een band voortbeweegt! Het is echt een super leuke familie waterglijbaan die je minimaal 1x gedaan moet hebben als je aan boord bent van de Disney Dream.

5
Goofy’s Sportsdeck

Op dek 13 vind je Goofy’s Sportdeck waar verschillende activiteiten voor jong & oud zijn! Denk hierbij aan minigolf, sport simulatoren en nog veel meer!

Uiteraard zijn er naast deze 5 aanbevelingen nog veel meer leuke activiteiten aan boord. Er wordt van alles georganiseerd door het entertainment team, er is een bioscoop aan boord, shows en ga zo maar door. Ook is er veel te zien in de verschillende winkeltjes, de Art Gallery, de snoepwinkel etc. Onze ervaring is dat de 4-nachten cruise absoluut te kort is om alles te kunnen beleven, waardoor je dus keuzes moet maken. Hopelijk helpen we jullie een handje met bovenstaande niet te missen activiteiten. Wat ons betreft zit er nog maar 1 ding op; een 2e Disney Cruise boeken 😉

Wil je reageren?

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Laat je mailadres achter en ontvang onze nieuwsberichten.