Met Disney Cruise Line varen we naar Castaway Cay!

De Bahama’s klinkt als een droombestemming waar de palmbomen wuiven, de zee azuurblauw is en het zand zo wit is dat je ogen er pijn van doen. Combineer die ingrediënten met een Disney touch en je krijgt een magische plek waar je niets liever zou willen dan een huisje bouwen om nooit meer te vertrekken. Het eiland heeft wat weg van de Disney film Cast Away van Tom Hanks waarin hij samen met zijn bal strandt op een tropisch eiland. Niet geheel toevallig ook de naam van dit eiland “Castaway Cay”. Je kunt op dit eiland alleen maar komen als je een cruise maakt met Disney Cruise Line en gelukkig zijn de faciliteiten wat luxer dan tijdens het verblijf van Tom Hanks.

Wij hebben in april 2022 het privilege gehad om tijdens onze cruise met de Disney Dream hier een dag te stoppen en we nemen jullie graag mee tijdens onze ervaringen.

Wakker worden op Castaway Cay

Het ontbijt voor op de hut is al besteld de avond vooraf, want we willen geen tijd verliezen. De Disney Dream verwacht namelijk rond 07:30 aan te komen op Castaway Cay waarna rond 08:30 de gangway open gaat om aan land te gaan. Klokslag 7:00 uur wordt er op de deur geklopt en serveert de roomservice een volle tray met eten op ons balkon (wist je dat je hier niet eens extra voor betaalt? Met een koffie en croissantje leunend over het balkon zien we dat het schip parkeert aan de kade van Disney’s Castaway Cay. Vanuit onze hut lopen we richting de liften en binnen 2 minuten staan we op dek 1 om van boord te lopen, omdat het eiland van Disney zelf is hoef je niet eens een portemonnee mee te nemen. De kamersleutel is het enige wat je nodig hebt!

First things first: shoppen!

Eenmaal aan land zetten we koers richting het winkelgebied op het eiland. Hier hebben ze namelijk wat exclusieve Disney’s Cast Away Cay merchandise. We kunnen natuurlijk niet zonder souvenir naar huis gaan. Onderweg komen we bijzondere dingen tegen zoals je die alleen van Disney kunt verwachten. Langs het wandelpad zitten Knabbel en Babbel in het zand te spelen met schepjes en emmertjes en een stukje verder staat Mickey Mouse al klaar om ons vanaf zijn strand jeep te verwelkomen op het eiland. Natuurlijk, hebben we direct een foto gemaakt met de Disney Dream op de achtergrond. Zelf vinden we het fijn om te lopen en vanaf het schip sta je met 5 minuten lopen in het bruisende hart van het eiland. Er rijdt ook een trammetje als je je energie liever spaart.

Ons doel behaald: de 5K!

e bezoeken Disney’s Castaway Cay niet alleen om te relaxen. Wij hebben namelijk al jaren een doel op onze Bucketlist staan en dat is het lopen van de Disney’s Castaway Cay 5K. Een hardloopparcours van 5 kilometer over het eiland waarbij je na het succesvol afronden een echte medaille krijgt. Sinds covid is dit geen georganiseerde loop meer, want je kunt dit nu op elk moment van de dag zelf lopen. De start staat duidelijk aangegeven en als je weer terug bent krijg je de medaille omgehangen. Omdat wij als gezin met 2 kleine kinderen natuurlijk niet zomaar even 5 kilometer kunnen rennen hebben wij deze run op een bijzonder manier voltooid: met Maeve in de draagzak en Nycke gedeeltelijk lopend, op de nek en in de kinderwagen hebben wij de 5K volbracht en dus eindelijk onze medaille binnen! Het leuke is dus dat je dit met je hele gezin kunt doen. Je hoeft niet een bepaald tempo te lopen, als je hem maar te voet volbrengt. Daarnaast is deze activiteit gratis te beleven. Onze tip is dus om dit zeker te doen als je met Disney Cruise Line op Disney’s Cast Away Cay komt.

Time to relax & eat

Na deze ‘run’ hebben we besloten om strandbedjes te zoeken op 1 van de witte zandstranden en een duik te nemen in het azuurblauwe water. Er zijn nog tal van andere activiteiten op het eiland om te doen, maar wij hebben besloten om het verder rustig aan te doen. Ben je wel in voor wat meer avontuur? Dan kan je via Disney Port Adventures, bijvoorbeeld een kayak tocht bijboeken (wij hebben dit gezien en vonden dit er echt gaaf uit zien, tip dus als je iets wil ondernemen), je kunt een snorkelset huren maar ook bijvoorbeeld parasailen of in het speciale gedeelte een animal encounter doen met roggen. Het eiland heeft echt voor iedereen iets te bieden. Er is ook een kidsclub, meerdere spelletjes, in het water is een glijbaan en klimparcours en voor de volwassenen is er een exclusief strand waarbij je kunt genieten van de unieke Disney Experience zonder kinderen om je heen.

Natuurlijk wil de innerlijke mens ook iets op het eiland en ook daar heeft Disney aan gedacht. Net zoals aan boord van de Disney Dream is ook op het eiland frisdrank, water en een aantal fruitsappen inclusief (bij de tappunten). Drinken aan de bar zoals smoothies en (non) alcoholische cocktails zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar. Tussen 11:00 en 14:00 wordt op verschillende plekken op het eiland spreekwoordelijk de barbecue aangestoken (ook dit is inbegrepen in je cruiseprijs) en kun je genieten van een heerlijke BBQ maaltijd met o.a. spareribs, kip, burgers, brisket maar ook vegetarische en vis opties. Het fijne is dat je hier niet aan een tafel hoeft te zitten, maar het dienblad gewoon mee mag nemen naar je strandbedje. Kan het veel beter dan dat? Let wel goed op dat je het eten niet even alleen laat, want veel meeuwen zijn op zoek naar lekker eten. Na deze maaltijd en een duik in de zee zijn wij weer terug gelopen naar het schip. Het was heerlijk op het eiland maar de bedden in onze hut liggen zo lekker dat je een middagdutje eigenlijk niet kunt overslaan.

See ya real soon!

 

Rond de klok van 17:00 uur klinkt vanaf ons balkon de scheepshoorn weer. In typische Disney stijl wordt met de scheepshoorn Disney klassiekers als ‘Be Our Guest’, ‘Make a Wish upon a Star’, ‘It’s a Small World’, ‘Do You wanna build a Snowman’ afscheid genomen van het eiland en zet het schip weer koers richting de volgende bestemming. We knipperen nog een paar keer met onze ogen terwijl we vanaf ons balkon de zon zien ondergaan en het eiland zien verdwijnen aan de horizon. Heeft deze dag echt plaatsgevonden of was dit een (Disney) droom?

Tot de volgende keer weer,


Liefs van The Cruise Family.

Wil je meer weten over een cruise met Disney Cruise Line of een cruise met 1 van de andere rederijen? Neem dan contact op met onze reispartner Bucketlist Travel. Naast deze blogs, geschreven door ons als The Cruise Family runnen wij ook een reisbureau gespecialiseerd in cruises. Wij helpen je graag verder met het boeken van jouw droomcruise!

Wil je reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Laat je mailadres achter en ontvang onze nieuwsberichten.