Mijn essentials voor reizen met 2 kleine kinderen

14 september 2021 was het zover, onze eerste vliegreis met twee kinderen! Nycke heeft dit inmiddels al 7x meegemaakt en weet tegenwoordig heel goed dat een vliegtuig de lucht in gaat en ons brengt naar een andere bestemming. Voor Maeve is het met haar 7 weken oud de eerste keer en daarmee trekt ze veel bekijks aan boord!

Waarom vliegen met zo’n kleine baby?

Ik zal je eerlijk vertellen dat we pas last minute besloten hebben om toch te gaan vliegen met de kids. 1 week eerder zijn we namelijk met mijn ouders, broer en schoonzus naar Village Nature Disneyland Parijs gereden. Hoewel het dichtbij lijkt en een auto vakantie minder spannend voelt, hebben we er toch zo’n 7 uur(!) over gedaan en daarnaast was de autorit ook allesbehalve relaxed, lees: files, huilende kinderen door honger, alles onder gepoept en gespuugd. Oftewel, wij stappen niet meer snel met de kinderen zo lang in de auto.

Het fijne is dat we binnen 8 uur, geteld van deur-tot-deur, in ons hotel in Lanzarote waren! Zo blij dat we de keuze hebben gemaakt om toch de gaan vliegen, want de vliegreis was dus een stuk relaxter. De kinderen hebben toch wat meer bewegingsvrijheid dan in zo’n autostoel, ze deden even een dutje aan boord en er is ook wat meer te zien dan alleen een saaie autosnelweg. Voor ons is de keuze in het vervolg dus makkelijk gemaakt.

Op vakantie gaan met kinderen kost voor mij toch snel een aantal dagen voorbereiding, namelijk: zorgen dat alles is gekocht, gewassen en gestreken en ingepakt wordt in de juiste koffer. Ik verdeel namelijk de kleren altijd over de verschillende koffers, zodat mocht er 1 koffer kwijtraken je toch nog even vooruit kan, los van extra setjes kleren in de handbagage. Hiermee heb je mijn eerste tip al meteen te pakken 😉

Er zijn een aantal items waarvan ik in paniek zou raken als ik deze zou vergeten of kwijt zou raken, simpelweg omdat ik deze gewoon echt nodig heb tijdens de reis en op vakantie.

 

1
Nummer 1 is voor mij de draagzak

Met de komst van Maeve heb ik hierin geïnvesteerd, want mijn inschatting was dat je bij de 2e hier veel gebruik van gaat maken. En dat blijkt ook zo te zijn, dus oude draagzak verkocht en een nieuwe aangeschaft en wel een van Artipoppe! Mooi voor het oog maar ook een enorm verschil in gebruik met andere draagzakken, want je hebt ‘m echt binnen 30 seconden om.

Ik heb Maeve in de draagzak vanaf het moment dat we uit de auto stappen en ze gaat er pas weer uit op het moment dat we in het vliegtuig zitten. Al die tijd heb ik mijn handen vrij om koffers te dragen en om Nycke vooruit te trekken op haar Stokke Jetkids. Ook op onze vakantie heb ik de draagzak regelmatig gebruikt, soms sliep ze hierin als we gingen eten of als we een stukje op het strand gingen wandelen.

 

2
Stokke Jetkids Bedbox

Je las net al iets over de Stokke Jetkids, dat is mijn absolute 2e essential voor kindjes van Nycke's leeftijd (vanaf 2/3 jaar). Het heet de Stokke Jetkids Bedbox. Voor iedereen die dit niet kent; het is een reiskoffer voor kinderen waarmee je in het vliegtuig een verlengde kan maken van de stoel, zodat je een bedje hebt voor je kind. Wat ik ook erg handig vind is dat Nycke op dit koffertje kan zitten en 1 van ons haar kan voorttrekken. Ze kan tegenwoordig best lange afstanden lopen, maar op het vliegveld is het toch fijn dat ze niet alles zelf hoeft te lopen en daarnaast gaat het een stuk sneller als zij lekker kan zitten 😉 Ook dit koffertje is enorm handig in gebruik. Ik heb in dit koffertje al Nycke’s spulletjes gestopt voor tijdens de reis, zoals kleurboeken, leesboekjes, puzzels, haar bing poppetjes en knuffel, koekjes, fruitzakjes, een drinkbeker en een dekentje voor in het vliegtuig. Ook zat er een cadeautje in, zodat ze zich daar ook even mee kon vermaken. Als cadeau koos ik een echte kindercamera, namelijk de Cammy Kidstouch.

Nog een voordeel, nu hoeven we onze Iphone's niet meer uit te lenen aan Nycke voor foto's en filmpjes 😉

Conclusie van de Stokke Jetkids; top ding, goede kwaliteit, past veel in en makkelijk in gebruik. Deze gaat voortaan altijd mee op reis!

3
Bamboo Swaddle doeken van Puck a Baby

Nog een item waar ik veel gebruik van maak is de Bamboo Swaddle doeken van Puck a Baby.

Ik gebruik deze echt overal voor; als dekentje, over de kinderwagen tegen fel zonlicht (geen UV filter), soms als borstvoedingsdoek, maar ook als wikkeldoek voor als ze net uit bad komt etc. Je hebt ze ook snel uitgewassen, want ze zijn zo weer droog, waardoor je ze op vakantie ook meerdere keren kan gebruiken. Je hebt deze vast van andere merken, maar deze heb ik toen gevraagd voor Nycke’s geboorte en heb ze sindsdien bijna dagelijks gebruikt.

4
de Stokke Prampack

Als we vliegen nemen we ook altijd onze eigen Bugaboo kinderwagen mee en deze vervoeren wij dan in de Stokke Prampack. Het is een goede beschermer voor je kinderwagen, maar ook de autostoeltjes passen erin (die van Maeve + Nycke). Deze ‘koffer’ geef je op de airport af bij de balie voor speciale bagage en ontvang je dus weer wanneer je je koffers gaat ophalen. In de tussentijd zit Maeve fijn in de draagzak en Nycke op haar Stokke koffertje.

 

Als ik onze koffers ga inpakken, neem ik maar een aantal luiers mee voor de eerste dagen. Op vakanties waarvan we weten dat een supermarkt in de buurt is, gaan we daar luiers halen. Dit maakt het gewoon net wat makkelijker, om niet heel je koffer vol luiers te moeten proppen. Wil je nog meer weten wat ik allemaal meeneem? Laat dan hier jouw e-mailadres achter, dan stuur ik je mijn checklist toe!

Wil je reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Laat je mailadres achter en ontvang onze nieuwsberichten.