Hoe familievriendelijk is de Disney Dream van Disney Cruise Line? The Cruise Family zocht het voor je uit!

Deze blogs zijn geschreven vanuit eigen ervaring, Disney Cruise Line heeft ons niet betaald voor deze blogs, deze cruise is geheel zelf betaald.

Als je aan Disney denkt dan denken veel mensen aan de themaparken zoals in Parijs, de vele prachtige en ontroerende films waar iedereen mee is grootgebracht en natuurlijk aan het boegbeeld van Disney, Mickey Mouse. Een minder bekend onderdeel van alles wat Disney te bieden heeft is Disney Cruise Line. 5 Cruisesschepen die in onder andere de Caribbean, Alaska en Europa met veel Disney magie de oceanen en zeeën bevaren. Maar hoe familievriendelijk is een Disney Cruise nou eigenlijk? Daar kunnen we inmiddels wel wat over vertellen.


Tijdens onze 5 daagse Disney Cruise met de Disney Dream hebben wij samen met onze dochters van 3 en bijna 1 geproefd van het cruisen met misschien wel een van de meest magische schepen op zee. En vanzelfsprekend kunnen we niet anders dan concluderen dat Disney Cruise Line 1 van de meest familievriendelijke rederijen is die er bestaan. Met familievriendelijk bedoelen wij niet alleen kindvriendelijk, ook voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is Disney Cruise Line een absolute aanrader. Ook voor reizigers zonder kinderen ben je bij Disney aan het juiste adres! Lees verder als je benieuwd bent naar onze ervaringen!


Voor de allerkleinste (0-2 jaar)

Hoe bevoorrecht kan je zijn als je in je allereerste levensjaar al mag meevaren op een cruise van Disney? Onze dochter Maeve heeft dat voorrecht. Aan de allerkleinste is op tal van manieren gedacht. Zo zijn er in het restaurant kinderstoelen beschikbaar, in de hut een babybedje en is er ook een “It’s a Small World” nursery aan boord. Helaas, was deze vanwege covid-19 redenen tijdens onze cruise (april 2022) nog gesloten en hebben wij hier geen ervaring mee. We hebben ook niet de behoefte gehad om onze allerkleinste in een soort kinderopvang achter te laten, maar het is voor velen fijn dat het er is mocht je even lekker met z’n 2e willen dineren. Eerlijk gezegd, hadden we wel meer verwacht op het gebied van babyproducten aan boord. Je betaalt namelijk ook voor de allerkleinste bijna de volledige prijs tijdens een Disney Cruise, maar faciliteiten zoals babyvoeding/kindervoeding (niet de standaard hamburger op het menu) of luiers ontbreken. Dit zie je bij bijvoorbeeld AIDA Cruises wel terug waar je op de nieuwere schepen zelfs een keukentje hebt met baby- en kinderproducten van het merk Hipp. Dit vinden we een gemiste kans zeker gezien de prijs die je betaalt.

Voor de kleuters en kinderen (3-10 jaar)

Veel van de faciliteiten aan boord van de Disney Dream zijn uitermate geschikt voor deze doelgroep, waar onze dochter Nycke net deel van uitmaakt. Het hoogtepunt is toch wel Disney’s Oceaneers Club en Disney’s Oceaneers Lab. Deze 2 afzonderlijke (speel)ruimtes hebben ieder een eigen thema. In de Oceaneers Club heb je verschillende kamers van o.a. Toy Story, Star Wars, Fairytales en Disney Infinity. En in Oceaneers Lab duik je meer in de nautische zeevaarders wereld waar de kinderen al spelend leren over de wereld op de oceaan. Het fijne aan deze 2 kindergedeeltes is dat ze volledig zijn afgesloten. Je checkt je kind bij de ingang via een bandje in en ze kunnen niet zelfstandig weg. Je kan je kind alleen ophalen met een geheim wachtwoord die je zelf bedenkt alleen, zodat alleen de ‘echte’ ouders de kinderen kunnen ophalen, slim toch ?! De eerste dag hebben we hier rondgelopen tijdens een moment dat dit gedeelte van iedereen toegankelijk is (open house). Deze momenten zijn er verschillende keren gedurende je cruise. 


De eerste dag van onze cruise hebben we Nycke hier laten spelen. Ze wilde dit namelijk wel proberen zonder papa en mama, maar 6 minuten na het inchecken kregen we via de Disney Cruise Line app alweer een berichtje dat ze opgehaald wilde worden. De 2e dag wilde ze het toch weer proberen en deze keer vermaakte ze zich hier wat langer. Na een uur zijn we haar maar gaan halen, omdat het echt bedtijd was. 

Daarnaast zijn er nog tal van andere kleine activiteiten aan boord om de kleintjes bezig te houden. Denk hierbij aan: dance parties, georganiseerde spellen aan boord en natuurlijk alle character meetings, maar die zijn voor jong en oud!

Tieners (11 - 17 jaar)

Misschien wel de moeilijkste leeftijd voor Disney Cruise Line om het juiste aanbod te leveren. Wij kunnen ons voorstellen dat Disney in die leeftijdscategorie misschien niet helemaal ‘stoer’ is. Desalniettemin, hebben wij ook veel gave dingen gezien aan boord voor deze leeftijd. Zo zijn er 2 speciale verdiepingen ingericht voor tieners op dek 13 en 14. Er is een lounge area genaamd Edge voor kinderen van 11- 14 jaar. Daarnaast heb je ook nog VIBE voor kinderen van 14 – 17 jaar. Beide gebieden zijn afgesloten en verboden voor volwassenen. Het zijn lounge areas waar kinderen kunnen chillen, films kijken, spellen spelen, gamen etc. Daarnaast hebben ze ook een smoothie bar en serveren ze er nog ander eten en drinken! Tot slot, doet het personeel er ook alles aan om deze doelgroep te vermaken. Zo hebben de obers aan tafel leuke mind games en er worden veel activiteiten op Goofy’s Sportsdeck georganiseerd. 

Uiteindelijk zijn de ervaringen die je samen op doet aan boord het meest memorabel, zoals de character meetings en shows. Maar ook het onbeperkt eten van softijsjes behoort tot de droom van ieder kind! Disney Cruise Line is qua prijs zeker niet mals, want je bent al snel minimaal 500€ kwijt per gezin per nacht (dit is een indicatie o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, Carribean cruise vanuit Florida). Voor veel leeftijden is dit het absoluut waard, behalve voor de leeftijd van 0 – 1 jaar, want daarvoor is er gewoon te weinig aanbod in middelen en entertainment voor de prijs die je betaalt. 

Kortom, Disney Cruise Line is absoluut voor jong & oud en er wordt aan iedereen gedacht, maar dat mag ook wel voor het prijskaartje wat er aan een Disney cruise hangt. 

liefs,

The Cruise Family

Wil je meer weten over een cruise met Disney Cruise Line of een cruise met 1 van de andere rederijen? Neem dan contact op met onze reispartner Bucketlist Travel. Naast deze blogs, geschreven door ons als The Cruise Family runnen wij ook een reisbureau gespecialiseerd in cruises. Wij helpen je graag verder met het boeken van jouw droomcruise!

Wil je reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Laat je mailadres achter en ontvang onze nieuwsberichten.