Één dag in een MSC Yacht Club Suite

Je hebt cruises in verschillende vormen en maten. Zo zijn er kleine intieme schepen maar ook gigantische resortschepen met alle faciliteiten die je jezelf maar kunt wensen. Als familie kiezen wij vaak voor optie 2. Niet omdat we zelf niet graag op kleinere schepen varen, maar wel omdat we ook vertier voor de kinderen willen hebben. Ouders die meelezen kunnen waarschijnlijkheid beamen dat een vakantie waar je kinderen happy zijn ook voor jezelf een stuk fijner is.

Maar wat nu als je de intimiteit van een klein schip kan combineren met de faciliteiten van een groot resort schip?! Dat klinkt bijna als te mooi om waar te zijn! MSC Cruises, 1 van de grootste rederijen ter wereld met maar liefst 22 schepen maakt het echter wel mogelijk op een gedeelte van de schepen met haar super de luxe MSC Yacht Club. Tijdens onze cruise aan boord van de MSC Bellissima mochten wij op uitnodiging van MSC Cruises een dagje proeven aan de bijzondere Yacht Club. Om alvast te spoilen, het was fantastisch! 

Service & Faciliteiten

Het eerste wat opvalt als we aankomen op dek 16 is de mooie ingang met doorzichtige schuifdeur met het MSC Yacht Club logo erop. 1 van de butlers die werkzaam is in dit gedeelte staat ons al op te wachten om ons een tour te geven. Het is een 5 verdiepingen tellend afgezonderd gedeelte wat veel weg heeft van een luxe boetiek hotel. Het gedeelte is alleen toegankelijk voor mensen die een suite in de yacht club geboekt hebben; daggasten of bezoek is hier dus niet welkom. Iedere suite heeft een eigen butler die 24 uur per dag voor je klaar staat en ieder (redelijk) verzoek voor je inwilligt. Heb je hulp nodig bij het in of uitpakken van je koffer? Dan vraag je het aan je butler. Wil je iedere ochtend om 8:00 uur wakker worden gemaakt met een kopje cappuccino? Ook dan is je butler er om dit voor je te verzorgen. Het blijft echter niet bij deze unieke service. Er zijn voor MSC Yacht Club gasten tal van extra’s, zoals o.a. gereserveerde stoelen bij shows, een priority lift en voorrang bij inchecken en het aan- en van boord gaan in havens. Ook heb je als gast op het bovendek zwembaden, comfortabele ligbedden en jacuzzi’s voor enkel MSC Yacht Club gasten.

MSC YACHT CLUB
MSC YACHT CLUB dining champagne

De Suites

De butler nam ons mee naar de verschillende hutten. Helaas, zijn de Royal Suite en Swarovski suite bezet, dus die kunnen we niet bezoeken.

We beginnen bij een binnenhut in de Yacht Club. Dit is de ideale hut voor mensen die niet veel waarde hechten aan het doorbrengen van veel tijd op de kamer, maar de tijd die ze er wel doorbrengen comfortabel willen verblijven. Zo heeft de hut een kingsize bed, 2 zitjes met een tafeltje en een badkamer vol luxe toiletartikelen (tijdens het seizoen in Dubai waren dit spullen van Bulgari). Ook zijn er in de suite badjassen en slippers aanwezig en is er een minibar die ook is inbegrepen en naar wens wordt aangevuld. In de binnenhut kun je met maximaal 2 personen slapen, dus wil je als gezin verblijven in de MSC Yacht Club dan moet je minimaal een Deluxe Suite met Verandah boeken. Deze suite was bijzonder ruim en zou echt een ideale hut met 2 kinderen zijn. Dezelfde faciliteiten als in een binnenhut, maar vooral de ruimte maakt het verschil. Als laatste hut kregen we nog onze droom suite te zien, namelijk een Duplex Suite met een eigen Jacuzzi op het balkon. Deze suite heeft gewoon 2(!) etages, waarvan boven een fantastische master bedroom, terwijl beneden ook een slaapgedeelte is voor de kinderen. In theorie zou je deze hut niet hoeven te verlaten gedurende je cruise want ook 24/7 roomservice van het volledige menu kun je laten bezorgen door je butler (inbegrepen in alle Yacht Club Suites). Wij vonden alle hutten prachtig en zouden zonder na te denken onze koffers gepakt hebben om hier een nacht te kunnen slapen maar zoals de titel al verraadt, wij hebben op uitnodiging maar 1 dag in de Yacht Club doorgebracht. Wie weet, volgende keer.. 

MSC YACHT CLUB inside cabin
MSC YACHT CLUB verandah cabin
MSC YACHT CLUB verandah cabin
MSC YACHT CLUB duplex suite
MSC YACHT CLUB duplex suite
MSC YACHT CLUB duplex suite

Eten & drinken

Iedere gast in de MSC Yacht Club heeft het meest luxe drankenpakket inbegrepen wat beschikbaar is aan boord. Hiermee kun je vrijwel alles van de kaart bestellen, zowel in de MSC Yacht Club als in alle andere bars en lounges op het schip. Daarnaast zijn er in de MSC Yacht Club ook 2 eetgelegenheden exclusief voor de gasten, een a-la-carte restaurant met uitzicht aan de voorzijde van het schip en een grill restaurant bij het zwembad op het bovendek. In het a-la-carte restaurant kun je zowel ontbijten, lunchen en dineren op door jou gewenste tijden. Wij schoven aan voor een lunch en hebben genoten van 3 heerlijke gangen. We begonnen met een voorgerecht van zalm, een steak als hoofdgerecht en een verrukkelijke apple crumble met vanille ijs en witte chocolade saus. Hierbij wordt ook wijn naar keuze geserveerd met iedere dag naast de standaard kaart ook een dag selectie. Wij namen het er natuurlijk van en bestelde allebei een glas bubbels. Zoals hierboven al beschreven is roomservice ook een optie en uiteraard kan je ook bij alle andere restaurants op het schip terecht. Voor de specialiteitenrestaurants zoals Sushi zijn wel de reguliere toeslagen van toepassing.

 

MSC YACHT CLUB dining
MSC YACHT CLUB menu
MSC YACHT CLUB dining
MSC YACHT CLUB dining
MSC YACHT CLUB dining ice cream

Na een lekkere dag in de Yacht Club was het helaas voor ons weer tijd om de glazen deuren te gebruiken en terug te keren naar het ‘reguliere’ gedeelte van de MSC Bellissima. Sindsdien leven wij echter met de vurige droom om een cruise te maken in de MSC Yacht Club. Met stip is dit onze bucketlist top 10 binnen gekomen.

Denk jij na het lezen van deze blog ook dat de MSC Yachtclub iets voor jou is? Laat het ons weten, want via ons reisbureau Bucketlist Travel kunnen wij een compleet op maat gemaakt voorstel maken voor een cruise in de MSC Yacht Club. Zo geniet je niet alleen aan boord van een sublieme service, maar al vanaf het moment van boeken. Één week in een MSC Yacht Club start vanaf c.a. €1.000 per persoon voor een binnenhut en €2200 per persoon voor een Deluxe Suite*

Liefs,

The Cruise Family

*Prijzen gebaseerd op de MSC Bellissima, Middellandse zee in oktober 2022

Processed with VSCO with al3 preset

Wil je reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Laat je mailadres achter en ontvang onze nieuwsberichten.