Hoe kan je Rome in 1 dag zien?! Met onze cruise stoppen we in Rome!

3x scheepsrecht!

We zijn 7 nachten aan boord van de Costa Toscana en we varen in de Middellandse Zee. Één van de stops die we maken is Civitavecchia. Nu zijn we hier al 2x eerder geweest en het is opzich een leuk Italiaans stadje waar je even een wandeling kan maken, leuke straatjes kan verkennen en lekker kan lunchen of drankje doen op een van de terrasjes. Maar je bent ook ontzettend dicht bij Rome, een uurtje met de trein en je staat in het centrum. Voorgaande keren was het weerbericht voor Rome niet heel best, 90% kans op regen is niet heel aantrekkelijk om door de stad te gaan lopen en zeker niet met 2 kinderen! Deze keer stonden de weergoden wel aan onze zijde en besloten we om ervoor te gaan.

Een goede voorbereiding, is..

We zijn van 8.30 uur – 18:00 uur in de haven van Civitavecchia. We willen het maximale uit de dag halen, dus we zetten de wekker vroeg, tas de avond ervoor al gepakt, treintickets gekocht en klaar om om half 9 van boord te gaan. We wandelen naar het station van Cevitavecchia, prima ochtend wandeling van 20minuutjes. Nycke in de kinderwagen en Maeve in de draagzak, want we willen toch graag de trein halen dus we hebben de pas erin. De treinen in Italië zijn overigens heel goed te doen met kinderwagen, beetje vergelijkbaar met een Nederlandse sprinter treinen. Treintickets hadden we al van te voren via internet gekocht. Wat een beetje mis ging was het mondkapjes verhaal. Het is toch ook mega verwarrend wanneer er wel / geen mondkapje verplicht is?! Omdat we niet graag voor verassingen staan hebben we standaard in de tas nog wel wat verdwaalde mondkapjes, maar in het OV in Italië gelden die dikke mondkapjes, die hadden we dan net niet bij. De conductrice had niet haar beste dag, maar toch was een onaardige opmerking genoeg voor haar, want we hebben haar de rest van de treinrit gelukkig niet meer gezien.

When in Rome..

Onze 1e stop: Vaticaanstad! We stappen uit bij.. lopen 10minuutjes (volg de menigte) en je staat in Vaticaanstad. Leuk extraatje dat je een land af kan strepen op je lijstje 😉 Verder vooral mooi om te zien. We gaan niet naar het paleis of museum met de kids, dus na een rondje in Vaticaanstad lopen we verder door. We bedenken ter plekke dat we het prima vinden om alles te lopen vandaag, in plaats van metro in en metro uit. Da’s toch ook een gedoe met kinderwagen. Dus 30minuutjes lopen tot onze volgende highlight, maar onderweg komen we nog van alles leuks tegen. 

Zoals de Engelenburcht waar we even wat foto’s nemen. Daarna loop je een soort park in, waar we even stoppen voor wat water te kopen en een espresso naar binnen te tikken. Ja, als je in Italië bent ga je je ook zo gedragen 😉 daarna lopen we weer verder en Nycke besluit ondertussen dat het tijd is voor een middagdutje. Ondertussen kijken we onze ogen uit, want we lopen door de meest luxe winkelstraat van Rome en dan ineens op een druk plein zijn daar de Spaanse Trappen! Leuk om even te zien en foto’s te maken, maar ik vind het vooral heel druk, dus wat mij betreft lopen we snel door. Terwijl we naar de volgende highlight lopen zoeken we naar een restaurantje waar je even snel een broodje kan eten & waar ik Maeve kan voeden, maar dat valt niet mee. We zijn natuurlijk in een mega toeristisch gebied, dus hallo bizarre prijzen! Uiteindelijk duurt het Maeve ook iets te lang & op Google Maps zien we MacDonalds staan, dus daar navigeren we maar naartoe. Een koude vanille milkshake met chickenwrap is eigenlijk een prima lunch. We zitten 1 straat van de Trevi fonteinen vandaan, dus gigantisch druk. Van straatverkopers tot zakkenrollers die we hun gang zien gaan, maar wij zijn blij dat we even zitten. Nycke ruikt de vanille milkshake, dus die besluit ook om wakker te worden 😉 

3 down, 2 to go

Batterijtjes weer opgeladen, dus klaar voor de Trevi Fonteinen! En wauw, zo groot & mooi! Nog zoiets wat je vaak op tv of foto’s hebt gezien en nu zie je het in real life en het doet er zeker niet voor onder.
Nycke wil graag even het water aanraken, dus die loopt samen met Rick de trappen af. Ik blijf met Maeve even boven staan met de kinderwagen. Nycke ziet iedereen centjes in het water gooien, dus dat wil ze natuurlijk ook! Hier bij de Trevi Fonteinen betekent het gooien van een muntje in het water dat je ooit nog een terug zal keren naar de stad. Nou, dat moet wel lukken met haar 3 jaar.
Na deze highlight staat er nog 1 op de planning, last but not least het Colosseum! Ook daar lopen we weer naartoe en onderweg komen we nog langs Forum Romanum. Wat een prachtig deel van Rome is dit! Je voelt dat hier veel geschiedenis ligt. Helaas, hebben we geen tijd om alles te bekijken & te lezen.
Ver weg zien we al het topje van het Colosseum, dus let’s go!

De laatste loodjes zijn het zwaarst..

Ook het Colosseum is weer zoiets wat je precies kan beschrijven van alle beelden die je hierover al hebt gezien. En in het echt is het zeker zo mooi. We lopen er langs af en ook hiervoor hebben we helaas niet genoeg tijd om naar binnen te gaan. We lopen langs het Colosseum naar boven en hebben daar nog een mooie view, dus we maken nog wat foto’s en dan gaan we richting het treinstation lopen.


Pfoe, het is nog ongeveer 1,5km, hartstikke warm (33*C) en het water wat we nog over hebben in alweer warm geworden. We duiken dus voor de 4e vandaag een winkel binnen op zoek naar koud water & een koude cola. Met deze vondst lopen we het laatste stukje naar het station. Dat was misschien nog wel het ‘zwaarste’ gedeelte van de dag, ook omdat dit bergopwaarts was en je al ruim 10km in de benen hebt, dus topsport 😉
We zijn blij dat we ruim op tijd bij de trein zijn. Voor de terugweg hebben we een soort high speed trein met gereserveerde plekken. Nycke mag even op haar ipad spelletjes doen en dan 45min later zijn we weer in Cevitavecchia. Ook de laatste 20minuten lopen vallen niet mee, maar wat een voldane dag hebben wij achter de rug! Zo ongelofelijk veel gezien en heel blij dat we nu eindelijk de sfeer van Rome hebben kunnen proeven.

Wil jij Rome ook een keer in een dag zien? Dat kan! Veel cruises stoppen in deze haven of vertrekken hier zelfs van, hoe ideaal als je er zelfs nog een stedentrip aan vast kan plakken ?!

Wil je meer weten over een Middellandse Zee cruise? Neem dan contact op met onze reispartner Bucketlist Travel. Naast deze blogs, geschreven door ons als The Cruise Family runnen wij ook een reisbureau gespecialiseerd in cruises. Wij helpen je graag verder met het boeken van jouw droomcruise!

 

Op naar nieuwe bestemmingen! Liefs,

The Cruise Family

Wil je reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Laat je mailadres achter en ontvang onze nieuwsberichten.